Maholms Mendethe
Ras: Svenskt halvblod
Kön: Sto
Ålder: 30 år
Mankhöjd: 163 cm
Utbildning: Msv B Dres / 1,50 Hopp / Cnc** Fält
Bedömning: Diplom / ELIT / F
Registrering: SISF 04-02-16
Uppfödare: Stuteri Maholm
Säljare: Ingen tidigare ägare
Aktuellt:
Mendethe är numera pensionerad från tävling och
får njuta av långa uteritter istället. Resultat Avkommor
SISF Eventing Champion - SISF Small Show Jumping ChampionInformation: Mendethe är ett ett ganska temperamentsfullt sto med mycket egen vilja. Det är inte förrän på senaste tiden hon har utvecklats framåt i dressyren, hon är ibland helt enkelt för envis för att arbeta - kastar med huvudet och travar i sidled. Men när allting klaffar ser man den riktiga potentialen som jag hoppas kunna ta fram ännu mer nu när hon blivit lite äldre och mer mogen.

Det krävs verkligen att allt stämmer för att Mendethe ska prestera, annars kan hon resa sig på bakbenen direkt man tar i munnen eller kasta sig iväg när man rör henne med skänklarna. Så det gäller att vara konsekvent och få henne att inse att hon inte kan göra som hon vill hela tiden, försöka rida henne framåt så att hon inte går och taktar, eller rentav ryggar.

Det är ändå hoppningen som är hennes stora passion och som hon har störst talang inom, men hennes karriär var på väg att sluta tidigt pga. en skada vid 8 års ålder. Nu är hon helt återställd och förväntas kunna tävla i de högsta klasserna om hennes kapacitet når ända dit.


Foderstat: Fri tillgång på hösilage, 1 kg Krafft Havre

Avel
Maholms Mendethe är pensionerad från både tävling och avel.
Avelsvärdering: AVR-ho 04-02-05Mendelssohn
Diplom/A
Trofé 703 Indus 503
Flabola 12113
Lacrosse Mizz Pomme Royal
Flablina
Newfound Glory
Klass I/AB
Tuesday Lord Lord Writzminger
Tuesday Patronia
Not Afternoon Afternoon Boy
No Comments